عاشق خدا شدن
بسم الله الرحمن الرحیم
استاد پناهیان:
ما چگونه میتوانیم عاشق خدا شویم؟
"اصلیترین راه" برای عاشق خدا شدن، دوام در عبادت است.
• ما میتوانیم از عنصر عبادت در سبک زندگی خود استفاده کنیم و کمکم خودمان را عاشق خدا کنیم. دل انسان را نمیتوان به زور وادار کرد عاشق خدا شود، چون اصلاً دل انسان حرف گوش نمیکند و ایجاد تغییر در دل از جابهجا کردن کوه سختتر است. امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «جابجا کردن کوهها آسانتر از این است که قلبی بخواهد از جایش تکان بخورد؛ إزالَةُ الجِبالِ أهوَنُ مِن إزالَةِ قَلبٍ عَن مَوضِعِهِ»
هیچ عاملی مثل مداومت در عبادت، انسان را عاشق خدا نمیکند
• برای ایجاد تغییر در قلب خودمان باید عمل مداوم و مستمر انجام دهیم. همانطور که اگر کسی بخواهد جسم خودش را تقویت کند و مثلاً با پرورش اندام، بخواهد تغییری در شکل فیزیکی بدن خود ایجاد کند باید ماهها تمرین کند تا عضلاتش تقویت شود، برای تقویت روح و ایجاد تغییر در دل یا قلب نیز باید عمل مداوم و مستمر انجام دهد، آن هم در موضوع مهمی به نام عشق پروردگار متعال.
• عاشق خدا شدن نیاز به مداومت در عبادت و بندگی دارد. هیچ عاملی مثل مداومت در عبادت، انسان را عاشق خدا نمیکند. لذا باید دقت کنیم نمازهای خود را با رعایت ادب و سرِ وقت و تا آنجایی که میتوانیم با رعایت توجه و حضور قلب انجام دهیم تا کمکم محبت خدا در دل ما بنشیند. اگر در این کار مداومت داشته باشیم کمکم به نماز خواندن هم عشق میورزیم.
......ادامه☝☝☝
پس اگر خواستید عبادتی را شروع کنید با این ملاحظه آغاز کنید و برنامه خود را طوری تنظیم کنید که از عهده آن بر آیید و خارج از توان شما نباشد. لذا در موقع تنظیم برنامه به اوقاتی که طاقت و حوصله نداریم را هم توجه داشته باشیم.
• اینطور نباشد که یک مدت برنامه عبادی سنگینی را برای خود داشته باشید ولی بعداً خسته شوید و آن را ترک کنید. اگر میدانید به اینجا خواهید رسید اصلاً آن برنامه سنگین را شروع نکنید و یک برنامه سبک که مطمئن هستید میتوانید تا آخر انجام دهید برای خودتان تنظیم کنید. مثلاً اگر میبینید که هر روز نمیتوانید زیارت عاشورا بخوانید، فقط روزی سه بار بگویید «السلام علیک یا اباعبدالله(ع)» یا اگر نمیتوانید هر هفته زیارت جامعه بخوانید، همان یک جمله اول آن را بخوانید که میگوید: «السلام علیکم یا اهل بیت النبوه»
• تا عبادت مداومی را شروع کردیم باید نگران و مراقب باشیم که مبادا آن را قطع کنیم. رسول خدا(ص) میفرماید: نفس انسان ملول میشود و اگر خواستید عبادتی را شروع کنید ببینید که آیا طاقت انجام آن را دارید یا نه و اگر شروع کردید حتماً بر آن مداومت داشته باشید؛ إنَّ النَّفسَ مَلولَةٌ و إنَّ أحَدَکُم لا یَدرى ما قَدرُ المُدَّةِ، فَلْیَنظُرْ مِنَ العِبادَةِ ما یُطیقُ، ثُمَّ لِیُداوِمْ عَلَیهِ؛
.....ادامه☝☝☝
• رسول خدا(ص) در ادامه کلام فوق میفرماید: بهترین اعمال نزد خداوند متعال، عمل مداوم است هرچند اگر کم باشد؛ فإنَّ أحَبَّ الأعمالِ إلَى اللّه ِ ما دِیمَ عَلَیهِ و إن قَلَّ. این مسأله را صریحاً درباره عبادتها و سایر اعمال خوب مانند صدقه دادن نیز فرمودهاند که بر این خوبیها مداومت داشته باشید حتی مقدارش بسیار کم باشد.
- ۹۴/۰۶/۰۷