قداست شهادت
💠 پرسمان💠
🔹منشأ قداست شهادت چیست؟
🔸بدیهی است که شهادت از آن جهت که کشته شدن است تقدس ندارد. بسیاری از کشته شدنها است که نفله شدن است. احیاناً بهجای اینکه افتخار باشد ننگ است. میدانیم مرگ و میرهای اشخاص انواع و اقسام دارد:
1) مرگ طبیعی
2) مرگ اخترامی. در اثر بیماریها مثلاً حصبه، وبا و غیره یا در اثر حوادث و سوانحی از قبیل زلزله و سیل.
3) مرگهایی که پای یک جنایت در کار است، یعنی مرگهایی که از طرف هیچ عملی صورت نگرفته است و قاتل صرفاً به موجب هوا و هوس خود که وجود طرف را مزاحم منافع خود تشخیص میدهد او را هدف قرار میدهد.
4) مرگهایی که خود آن مرگها جنایت است. از قبیل خودکشیها. اینگونه مرگها نفله کردن و هدر دادن خود است، بدترین انواع مرگها است.
5) مرگهای که شهادت است. مرگی شهادت است که انسان با توجه به خطرات احتمالی یا ظنی یا یقینی فقط به خاطر هدف مقدس و انسانی و به تعبیر قرآن «فی سبیلالله» از آن استقبال کند. شهادت دو رکن دارد: یکی اینکه در راه خدا و فیسبیلالله باشد، هدف مقدس باشد و انسان بخواهد جان خود را فدای هدف نماید، دیگر اینکه آگاهانه صورت نگرفته باشد. شهادت به حکم اینکه عملی آگاهانه و اختیاری است و در راه هدفی مقدس است و از هرگونه انگیزه خودگرایانه منزه و مبراست، تحسینانگیز و افتخار آفرین است و عملی قهرمانانه تلقی میشود. در میان انواع مرگ و میرها تنها این نوع از مرگ است که از حیات و زندگی، برتر و مقدستر و عظیمتر و فخیمتر است.(1)
پینوشت
1- شهید مطهری، بهار روح، صص 154-153 روح، صص 154-153
💐💐💐💐💐💐
- ۹۴/۰۹/۰۶