سه ضلع بصیرت
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۷:۰۸ ب.ظ
💠مشکات معرفت/گفتاری از علامه مصباح یزدی
🔹 شناخت دین، هوشمندی و تقوا؛ سه ضلع مثلث بصیرت
پس از به خلافت رسیدن امیرالمؤمنین علیهالسلام مشکلات فراوانی در پیش روی ایشان قرار داشت؛ از جمله اینکه طلحه و زبیر، دو تن از کسانی که سابقه زیادی در اسلام داشتند، به همراه عایشه که همسر پیامبر بود در مقابل علی علیهالسلام ایستادند.
در آن زمان مردم به مقام عصمت توجه نداشتند و نزد مردم، طلحه و زبیر با علیعلیهالسلام تفاوت زیادی نداشتند،چه بسا اگر ما نیز آنجا بودیم، در حمایت از علی علیهالسلام به جنگ نمیپرداختیم.
حتی در جنگ جمل بسیاری از کسانی که در رکاب علیعلیهالسلام جنگیدند نه به خاطر اعتقاد به درستی راه وی، بلکه به خاطر بیعتی بود که با او بسته بودند.
ایشان پس از صبر و تأمل بسیار، تنها راه چاره را جنگ با آنان دانستند و غیر از آن را خروج از دین اسلام معرفی کردند.
مرتبهای از آن بصیرت مخصوص معصوم است.
مردم اگر این بصیرت را داشته باشند که بدانند باید از امام معصوم تبعیت کنند و در زمان غیبت به اشبه افراد به امام معصوم یعنی ولیفقیه رجوع کنند، قطعا در فتنهها گرفتار نخواهند شد، هرچند این مرتبه از بصیرت برای مسؤولان نظام، کافی نیست.
برای شناخت مصادیق، مطالعه تاریخ اسلام و به ویژه شناخت وقایع صدر اسلام مؤثر است، وقتی انحراف کسانی را که همراه با پیامبرصلیالله علیهوآله بوده و از بزرگان مسلمانان به شمار میرفتند مطالعه کنیم، از حال کسی که زمانی از دست امام(ره) حکم مسؤولیت دریافت کرده و سال 88 برای براندازی نظام از دشمن کمک میگیرد، تعجب نخواهیم کرد.
@mesbahyazdi_ir
🔹🔹🔸🔸🔹🔹
- ۹۴/۱۰/۰۲