وحدت اسلامی
✅ سخن شهید مطهری درباره برداشت غلط از مسئله «وحدت اسلامی»
🔹فرقه های اسلامی در عین اختلافاتی که در کلام و فقه و غیره با هم دارند، به واسطه مشترکات بیشتری که در میان آنها هست می توانند در مقابل دشمنان خطرناک اسلام دست برادری بدهند و جبهه واحدی تشکیل دهند. بزرگان هرگز در صدد طرح وحدت مذهبی تحت عنوان وحدت اسلامی –که هیچ گاه عملی نیست- نبودند.
🔹در اصطلاحات معمولی عرف، فرق است میان «حزب واحد» و «جبهه واحد». وحدت حزبی ایجاب می کند که افراد از نظر فکر و ایدئولوژی و راه و روش و بالاخره همه خصوصیات فکری به استثناء مسائل شخصی یکرنگ و یک جهت باشند. اما معنی وحدت جبهه این است که احزاب و دسته جات مختلف در عین اختلاف در مسلک و ایدئولوژی و راه و روش، به واسطه مشترکاتی که میان آنها هست، در مقابل دشمن مشترک در یک صف جبهه بندی کنند.
🔹بدیهی است که صف واحد در برابر دشمن تشکیل دادن، با اصرار در دفاع از مسلک خود و انتقاد از مسلک های برادر و دعوت سایر برادران هم جبهه به مسلک خود به هیچ وجه منافات ندارد. آنچه مخصوصاً مرحوم آیت الله العظمی بروجردی بدان می اندیشید این بود که زمینه را برای پخش و انتشار معارف اهل البیت در میان برادران اهل سنت فراهم کند و معتقد بود که این کار جز با ایجاد حسن تفاهم امکان پذیر نیست.
📘 استاد مطهری، امامت و رهبری، ص 15
🔻عضویت در کانال رسمی بنیاد شهید مطهری👇
@motahari_ir
- ۹۴/۱۱/۰۸